Onze disciplines

Bij praktijk Astrid zijn we er rotsvast van overtuigd dat een multidisciplinaire aanpak de beste resultaten geeft op lange termijn. Kinesitherapeuten Astrid, Amelie en Mathilde concentreren zich op een krachtige en stabiele werking van het lichaam.

Vroedvrouwen Griet en Hanne ondersteunen en begeleiden het gezin tijdens de zwangerschap en na de geboorte.

Seksuologe Elia richt zich op de begeleiding van relationele en seksuele zorgen.

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Kimberley biedt psychologische begeleiding aan individuen en koppels. Daarnaast kan ze als tabakoloog je begeleiden naar een rookvrij leven.

Kinderpsychiater dr. Marijke Vandepitte, begeleidt kinderen, jongeren en hun context.

De disciplines van praktijk astrid

Astrid Vlietinck

Kinesitherapie

Astrid Vlietinck, Amelie Laridon en Mathilde Daeninck

Zij specialiseerden zich in pelvische reëducatie, zwangerschapsbegeleiding en lymfedrainage, maar je kunt bij hen ook terecht voor algemene kinesitherapie. We blijven onszelf permanent bijscholen met opleidingen en cursussen. Telkens met als doel om jou op de beste manier te blijven helpen.

eerste afspraak vervolgafspraak maken meer weten

Psychologie

Kimberley Van Daele

Als erkend klinisch psycholoog en oplossingsgericht psychotherapeut begeleid ik individuen (vanaf 16 jaar) en koppels. 

Mensen kunnen bij mij terecht voor volgende zaken: angst- en stemmingsstoornissen, middelenmisbruik, psychosomatiek, hyperventilatie / paniekaanvallen, rouwverwerking, agressieproblemen en identiteitsproblemen (zelfbeeld/zelfvertrouwen). Als tabakoloog begeleid ik mensen in het proces naar een rookvrij leven.

Ik specialiseer mij verder tot perinataal counselor. Hierin wil ik mensen begeleiden bij psychische moeilijkheden voor, tijdens en na de zwangerschap en bij fertiliteitsproblemen. Hiervoor kan een samenwerking met het multidisciplinair team zinvol zijn. Meer informatie over mijn werking, tarief en terugbetaling, vind je op mijn website.

bezoek de website
psychologie
Kimberley Van Daele
Griet & Hanne

vroedvrouwen

Griet Vandamme & Hanne Vancaillie

Als vroedvrouwen in de eerstelijnszorg zijn wij gespecialiseerd in de perinatale begeleiding. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte kunnen gezinnen op ons rekenen voor begeleiding en ondersteuning, zowel op medisch als informatief vlak.

Dit is uiteraard in samenwerking met de andere betrokken zorgverleners. Als vroedvrouwen staan we heel dicht bij het gezin en zijn we vaak een eerste aanspreekpunt. Onze zorg is bovendien erg toegankelijk omdat we geconventioneerd zijn en werken met de derdebetalersregeling.

Wij volgden beiden ook een extra opleiding lactatiekunde en hebben dus de nodige kennis over borstvoeding.

bezoek de website

seksuologie

Elia Wyverkens

Als klinisch psycholoog-seksuoloog begeleid ik koppels en individuen met relatieproblemen en/of seksuele zorgen. Je kan bij me terecht als koppel of individueel.

We gaan samen op zoek naar een begeleiding op maat en hierbij luister ik naar jouw noden of die van jullie als koppel. Ik besteed tevens aandacht aan de samenhang van lichamelijke, psychische en relationele klachten. Hiervoor kan samenwerking met andere disciplines aangewezen zijn.

Ik beschik over een visum en ben erkend psycholoog. Hierdoor hebben cliënten – tot op heden afhankelijk van de mutualiteit – mogelijks recht op een tegemoetkoming.

bezoek de website
psycholoog-seksuoloog
Elia Wyverkens
Dr. Marijke Vandepitte

kinder- en jeugdpsychiatrie

Dr. Marijke Vandepitte

Kinder en Jeugdpsychiater Dr. Marijke Vandepitte, begeleidt kinderen, jongeren en hun context.  

Ze is verbonden aan de mobiele teams van WINGG (www.wingg.be) en werkt in OBC de Berkjes (https://de-kade.be/nl/de-kade/zorg/obc-de-berkje). 

Ze gelooft heel erg in preventieve zorg voor de allerkleinsten met het uitbouwen van goede zorg tijdens de eerste 1001 kritieke dagen (van conceptie tot 2,5 jaar).

Dr. Vandepitte gaat steeds met kinderen, jongeren en hun ouders op zoek naar manieren om jezelf en elkaar beter te begrijpen en zorg af te stemmen op de noden van eenieder.

Hou jezelf fit en gezond!

Er zijn heel wat mogelijkheden om jezelf fit en gezond te houden. Hierbij enkele van onze tips:

– Pas je levensstijl aan. Neem wat meer de trap in plaats van de lift, gebruik voor korte afstanden de fiets.
– 1,5 liter water per dag is een goede start om alle cellen in je lichaam van brandstof te voorzien.
– Elke dag bewegen hoeft geen urenlange sportsessies te betekenen, 30 min is voldoende.
– In een gezonde levensstijl is ontspanning net zo belangrijk als inspanning.Het is enorm belangrijk voor het lichaam en helpt je uitstekend om gezond en fit te blijven.
– Het is leuk om fit en gezond te zijn, in lichaam én geest. Wat je ook doet, doe het met een goed humeur. Als je plezier beleeft aan je gezonde keuzes, houd je het ook langer vol.
>