Onze disciplines

Bij praktijk Astrid zijn we er rotsvast van overtuigd dat een multidisciplinaire aanpak de beste resultaten geeft op lange termijn. Kinesitherapeuten Astrid, Amelie en Leen concentreren zich op een krachtige en stabiele werking van het lichaam.

Vroedvrouwen Griet en Hanne ondersteunen en begeleiden het gezin tijdens de zwangerschap en na de geboorte.

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Sarah begeleidt mensen tijdens de zwangerschap en helpt daarnaast de kleinsten (0-5 jaar) en hun ouders.

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Kimberley biedt psychologische begeleiding aan individuen en koppels. Daarnaast kan ze als tabakoloog je begeleiden naar een rookvrij leven.

De disciplines van praktijk astrid

Astrid Vlietinck

Kinesitherapie

Astrid Vlietinck, Amelie Laridon & Leen Timmerman

Zij specialiseerden zich in pelvische reëducatie, zwangerschapsbegeleiding en lymfedrainage, maar je kunt bij hen ook terecht voor algemene kinesitherapie. We blijven onszelf permanent bijscholen met opleidingen en cursussen. Telkens met als doel om jou op de beste manier te blijven helpen.

eerste afspraak vervolgafspraak maken meer weten

Psychologie

Kimberley Van Daele

Als erkend klinisch psycholoog en oplossingsgericht psychotherapeut begeleid ik individuen (vanaf 16 jaar) en koppels. 

Mensen kunnen bij mij terecht voor volgende zaken: angst- en stemmingsstoornissen, middelenmisbruik, psychosomatiek, hyperventilatie / paniekaanvallen, rouwverwerking, agressieproblemen en identiteitsproblemen (zelfbeeld/zelfvertrouwen). Als tabakoloog begeleid ik mensen in het proces naar een rookvrij leven.

Ik specialiseer mij verder tot perinataal counselor. Hierin wil ik mensen begeleiden bij psychische moeilijkheden voor, tijdens en na de zwangerschap en bij fertiliteitsproblemen. Hiervoor kan een samenwerking met het multidisciplinair team zinvol zijn. Meer informatie over mijn werking, tarief en terugbetaling, vind je op mijn website.

bezoek de website
psychologie
Kimberley Van Daele
Griet & Hanne

vroedvrouwen

Griet Vandamme & Hanne Vancaillie

Als vroedvrouwen in de eerstelijnszorg zijn wij gespecialiseerd in de perinatale begeleiding. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte kunnen gezinnen op ons rekenen voor begeleiding en ondersteuning, zowel op medisch als informatief vlak.

Dit is uiteraard in samenwerking met de andere betrokken zorgverleners. Als vroedvrouwen staan we heel dicht bij het gezin en zijn we vaak een eerste aanspreekpunt. Onze zorg is bovendien erg toegankelijk omdat we geconventioneerd zijn en werken met de derdebetalersregeling.

Wij volgden beiden ook een extra opleiding lactatiekunde en hebben dus de nodige kennis over borstvoeding.

bezoek de website

Psycholoog

Sarah Cellier

Als erkend klinisch psycholoog, cliëntcentered & ontwikkelingsgerichte psychotherapeut en IMH deskundige ondersteun ik jonge gezinnen perinataal.

Dit kan gaan over allerlei bezorgdheden zoals moeilijke afstemming, eet-of slaapproblemen, huilen, hechting, bepaald gedrag,…

Ik werk graag met de ouders en baby/peuter samen, zodat we kunnen zoeken in de ouder-kind relatie hoe jullie best geholpen kunnen worden.
Psycholoog
Sarah Cellier

Hou jezelf fit en gezond!

Er zijn heel wat mogelijkheden om jezelf fit en gezond te houden. Hierbij enkele van onze tips:

– Pas je levensstijl aan. Neem wat meer de trap in plaats van de lift, gebruik voor korte afstanden de fiets.
– 1,5 liter water per dag is een goede start om alle cellen in je lichaam van brandstof te voorzien.
– Elke dag bewegen hoeft geen urenlange sportsessies te betekenen, 30 min is voldoende.
– In een gezonde levensstijl is ontspanning net zo belangrijk als inspanning.Het is enorm belangrijk voor het lichaam en helpt je uitstekend om gezond en fit te blijven.
– Het is leuk om fit en gezond te zijn, in lichaam én geest. Wat je ook doet, doe het met een goed humeur. Als je plezier beleeft aan je gezonde keuzes, houd je het ook langer vol.
>